MENITI HARI - Astaghfirullah Amalan Rasulullah, Penenang Jiwa, Pencetus Idea, Penyelesai Masalah. Buku ini ditulis berdasarkan pengalaman penulis dan rakan-rakan yang meminta bantuan daripada penulis. Keajaiban ISTIGHFAR sambil menyebut 'Allah..' di dalam hati, dapat menyelesaikan pelbagai masalah tanpa dijangka.


Rasulullah SAW bersabda :
"Tidakkah engkau beristighfar?
Aku beristighfar kepada Allah dalam sehari semalam
seratus kali."
(Ahmad, Ibn Majah, Hakim)


BORANG TEMPAHAN
Harga RM22 - termasuk penghantaran (ekspres)


"Untuk membaca SINOPSIS sila klik pautan di bawah"

> Klik Di Sini Untuk Membacanya <

Thursday, October 6, 2011

Assalamualaikum semua..


Hari ini umi kurang sehat, dari semalam lagi. Semalam, umi jumpa ustaz yang tolong edit buku umi. Umi bg dia 5 buah. Pastu, bagi 5 buah lagi pada Prof yang edit buku Meniti Hari tu. Bagi juga 5 buah pada cikgu yang tolong edit tatabahasa dan ejaan. Rasa lega lepas jumpa dia orang semua. Tengah hari, umi mula rasa nak demam. 

Hari ini, umi dah pun poskan buku Meniti Hari kepada Dr Tengku Asmadi Tengku Mohamad, untuk penilaian beliau. Umi saje minta tolong dia. Lepas tu, bg juga sebuah pada Dr Fadhilah Kamsah. Tak tau la, apa komen mereka. Nanti, kalau mereka bg komen apa2.. umi akan kongsi dengan semua.

Umi tak lupa juga kpd pemimpin yang kita kasihi, mudah2an Allah lembutkan hati2 mereka untuk beramal dengan Astaghfirullah.. Umi bg buku umi pada PM, TPM, Datuk Zahid Hamidi, Datuk Sidek Hassan, Tun Mahathir dan tak lupa juga kepada Datuk Sri Hishamuddin. Mudah2an ada yang dpt dimanfaatkan daripadanya.

Ok anak-anak umi semua. Sebelum umi mengundur diri, umi nak ingatkan, Istighfar setiap kali datang lintasan ke minda kita untuk beristighfar. Ini kerana lintasan itu sebenarnya ialah peringatan dari malaikat. Andai kita tidak menyambutnya, maka ingatan itu akan berlalu pergi dan kita tidak akan diingatkan lagi oleh malaikat. Cuba anak-anak umi hayati hadis di bawah ini:

Dari Abdullah ibn Masud r.a. meriwayatkan bahawa baginda Rasulullah s.a.w. bersabda : “Sesungguhnya syaitan dan Malaikat membisikkan ke dalam hati setiap manusia. Syaitan sentiasa membisikkan supaya melakukan kejahatan dan mendustakan kebenaran. Ada pun bisikan para Malaikat ialah mendorong manusia supaya berbuat kebaikan dan kebenaran. Maka barangsiapa mendapati sedemikian (berbuat kebaikan), ketahuilah bahawa ia adalah daripada Allah s.w.t. Dan bersyukurlah kepada Allah s.w.t.” (HR Tarmizi) 

Wassalam.. Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

No comments:

Post a Comment